Coronaproof Paaschallenge 2021

Coronaproof Paaschallenge 2021
Coronaproof Paaschallenge 2021
Van woensdag 31 maart tot en met tweede Paasdag 5 april ben je in de gelegenheid om mee te doen aan de Coronaproof PaasChallenge.
Deze PaasChallenge is geschikt voor jong en oud en bestaat uit een combinatie van een QR-code speurtocht en een escaperoom.
Door middel van de Challenge duiken de deelnemers diep in de historische achtergrond van het Paasverhaal en worden ze, alsof ze een karakter zijn uit de tijd van Jezus, in het Paasverhaal meegenomen.
De deelnemers kiezen vooraf één van de vier aangegeven historische figuren uit de tijd van Jezus. Daarna worden de daarbij horende QR-codes gescand en opgevolgd. Eigenlijk zijn het vier tochten in één omdat je elk karakter apart zou kunnen spelen. Tijdens de tocht moeten puzzels opgelost worden om te raden op welke locatie je je in ‘Jeruzalem’ bevindt. En maak je keuzes die je gekozen karakter zou hebben gemaakt. Wat zou je doen als je in de schoenen van je gekozen karakter zou staan?
De PaasChallenge bestaat uit 9 locaties in Maasdam. Startlocatie is de schuur van de pastorie aan de Raadhuisstraat. Daar staat een krat met daarin de eerste QR-code. De andere locaties ontdek je door het scannen van de QR codes en de bijbehorende opdrachten te doen.

Leeftijd: Vanaf 4 jaar maar ook geschikt voor onze zeventigers (en dat zijn er heel wat!)
Tijdsduur: Ongeveer anderhalf uur
Meenemen: Smartphone met QR-scannerapp.

Deelnemen als gezin of in tweetallen of indien toegestaan in viertallen. Ga naar https://calendly.com/paaschallenge-maasdam/paaschallenge-maasdam?month=2021-03 om een tijdstip te reserveren waarop je wilt starten met  de Challenge.

Eveline Buizer
Yvonne van Steensel
Fenny den Haan

 
terug