De Kerk van Maasdam heet u welkom

Komt u voor het eerst een kijkje nemen op de site van onze Hervormde Gemeente Maasdam? U kunt hier lezen over wat en hoe wij geloven. Behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact op of kom eens langs.

Vier met ons mee!

Beleef onze diensten mee, waar u ook bent
Vier met ons mee!
Dit kan uiteraard live, maar ook achteraf.
Beluister en bekijk hier onze kerkdiensten

Zondag 16 januari 2022, 10.00 uur: ds. M.H. van de Graaf, afscheid ambtsdragers Zondag 16 januari 2022, 10.00 uur: ds. M.H. van de Graaf, afscheid ambtsdragers
Zaterdag 15 januari: nationaal gebed voor vrede en verbinding. Aan de vooravond van de Week van gebed voor eenheid vindt op zaterdag 15 januari een Nationaal Gebed plaats. De initiatiefnemers zijn getroffen door de verdeeldheid tussen mensen, in geloofsgemeenschappen en de samenleving naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis. In het gebed wordt God gevraagd om vrede, verbinding, mildheid en eenheid. In een programma van 20.00-21.30 uur spreken diverse christelijke vertegenwoordigers een gebed uit. Daarnaast wordt er aan de hand van persoonlijke verhalen duidelijk hoe de coronacrisis mensen raakt. Het programma is live te volgen via www.nationaalgebed.nl en wordt verzorgd door de EO. Overige initiatiefnemers zijn o.a. de Protestantse Kerk in Nederland en de Raad van Kerken in Nederland. Tijdens de momenten van gebed van het avondprogramma kunnen mensen thuis meedoen. Voorafgaand aan en tijdens de uitzending kunnen gebeden op een digitale gebedsmuur geplaatst worden of op ‘social media’ met de hashtag #nationaalgebed
lees meer ยป

Jeugdlied van de maand Jeugdlied van de maand
Elke maand een nieuw lied ter inspiratie, geselecteerd door onze jeugdouderling Fenny:
Voor januari: Turn your eyes upon Jesus.

Dit lied is gecomponeerd door de Helen Howarth Lemmel die in 1863 (!) in Engeland werd geboren, met haar ouders naar Amerika verhuisde, met haar zangtalent goede carrière maakte, een rijke man trouwde maar blind werd en daardoor alles verloor wat ze had opgebouwd. Ze componeerde vele liederen waaronder dit lied waarin ze zingt over het zien op Jezus.
Turn your eyes upon Jesus,
Look full in His wonderful face,
And the things of earth will grow strangely dim,
In the light of His glory and grace.

Het lied wordt nog altijd wereldwijd gezongen door diverse zanggroepen en artiesten. Op de website van onze kerk hoor je de versie van de Gospel Quartet uit Kerala (India). Een lied om het jaar 2022 mee in te gaan!

Actie diakonie: fietsen en speelgoed gevraagd voor AZC

De diakonie heeft diverse acties waar uw hulp hard nodig is.

Wij zamelen fietsen (voor jong én oud) en speelgoed in voor het AZC in 's Gravendeel in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard. Lees hier meer in de brief van de gemeente.
Als u een fiets of speelgoed beschikbaar heeft kunt u dat brengen bij Hetty Knoot, Keizersdijk 57 in Strijen.
Als u geen vervoer heeft kunnen de spullen opgehaald worden, neem contact op met Hetty 06 49932091.

Lees hier meer over alle andere acties.

Weekbrief Weekbrief
Binnen onze gemeente houden we elkaar op de hoogte via de digitale weekbrief.
Om deze te ontvangen kunt u als lid van onze gemeente een email sturen naar contactkerkmaasdam2@gmail.com
Zodra u zich aangemeld heeft, ontvangt u wekelijks (op zaterdag) onze weekbrief met liturgie.
Kopijberichten voor deze weekbrief kunnen tot uiterlijk vrijdagavond ingeleverd worden via  bovenstaand e-mail adres.

Contact Contact
In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn er bij de teksten op onze website niet altijd contactgegevens vermeld. U kunt contact opnemen met de scriba voor al uw vragen of opmerkingen.