Het Kerkgebouw

Het Kerkgebouw

Toen in 1270 de Maas werd afgedamd en de Binnenbedijkte Maas ontstond, ontstond het dorp Maasdam op die plek. Ten tijde van de Sint-Elisabethsvloed van 1421 stond er in Maasdam een kapel.In die vloed ging Maasdam verloren en werd later weer opgebouwd.

In 1427 werd er een kerk gebouwd op de plek waar de huidige Hervormde kerk staat. Deze kerk werd in 1666 vernieuwd, maar de toren van de kerk bleef. In 1790 werd de toren afgebroken en werd er een dakruiter gebouwd. Tussen 1870 en 1871 werd de kerk opnieuw opgebouwd, maar de huidige dakruiter en het gedeelte kerk daaronder bleef staan. In 1966 werd er een kerkplein ter vervanging voor het grindpad aangelegd en in 1991 werd de dakruiter gerestaureerd.

Kerkklok
Zoals bij veel kerken werd de kerkklok in beslag genomen door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. In 1949 kwam er een nieuwe, met de tekst:“Ik treur over de doden en de levenden roep ik tot God”.

lees meer »
 
Het Ontmoetingscentrum Het Ontmoetingscentrum
Het ontmoetingscentrum is het kerkelijk gebouw, dat in 1999 aangekocht is door de kerkelijke gemeente en is ondergebracht in een stichting. Het gebouw vervult een aantal belangrijke functies, voor zowel de kerk als de inwoners van Maasdam.
lees meer »
 
Trouwen in de kerk Trouwen in de kerk
Het interieur van onze kerk kan als klassiek en “Liefelijk” omschreven worden en wordt dan ook met veel plezier gebruikt voor huwelijksinzegeningen.
Voor de bevestiging en inzegening van een huwelijk kunt u een beroep doen op onze predikant en is ons kerkgebouw te gebruiken. Ook indien er een andere predikant voorgaat, is onze kerk te gebruiken. Neem in dit geval contact op met een van de kerkrentmeesters.
 
Uitvaart in de kerk Uitvaart in de kerk
Bij overlijden stellen wij ons (kerkgebouw, predikant en kerkenraad) graag ter beschikking voor de afscheidsdienst, diensten van Woord en Gebed of de dankdienst voor het leven. Deze diensten worden in de regel door de predikant geleid.