Rommelmarkt Rommelmarkt
‘GEROMMEL IN MAASDAM’ 1974-2023
Allereerst wensen we u als lezer een mooi 2023 toe!

De IJstaartenactie, 45 stuks werden besteld en opgehaald. Dank als u hiervan gebruik heeft gemaakt. Voor de Rommelmarkt bracht deze actie € 150,- bij elkaar dat ten goede komt aan onze kerk! Met dank aan Hoeksche Zuivel en fam. Commijs.
Kerst-Rommelmarkt week 50. Deze week werden de spullen voor de markt op woensdagmorgen 14 december in de vrachtwagen geladen. De vrachtwagen reed naar het Ontmoetingscentrum om daar vast de spullen voor het kerststukken maken, direct weer werden uitgeladen. ’s Middags werden alle spullen schoongemaakt en gereed voor gebruik. ’s Avonds werd al het gekregen ‘groenmateriaal’ in de hal gereed gelegd en de oasis in het water zodat het de volgende dag direct gebruikt kon worden. Donderdag werd met hulp van 11 vrijwilligers de hele dag kerststukken gemaakt. Aan het eind van de dag waren er 110 stukken gereed. Om 21 uur kwam er hulp bij het opruimen van de materialen en moesten we zout strooien vanwege regen op de bevroren ondergrond. Vrijdagmorgen 16 december was het glibberig van de ijzel op het kerkplein, behalve op de plek waar de avond ervoor vast werd gestrooid. Het zag er winters uit! Al vroeg werd de vrachtwagen leeg gemaakt. Deze vertrok leeg om 9 uur, toen stonden de vrijwilligers gereed om de dozen uit te pakken en is er hard gewerkt om alles netjes te maken. Met elkaar werd geluncht en nog de laatste zaken doorgenomen. Het zag er allemaal goed verzorgd uit! Tijdens het openen van de Kerstmarkt werd Rook de Vlaming verrast door een bedankje voor zijn werk in de Rommelmarkt Commissie de afgelopen tien jaar. Natuurlijk kreeg hij een aardigheidje als dank. Er stonden veel mensen te wachten om een mooi kerststuk, ander kerstattribuut, iets van de gebakken spullen van Jan de Koning, de heerlijke mandarijnen van Groenteman Kooij, spruiten van Kleiwegt, peren en appels van De Pee of noten uit de pastorietuin te kopen. Koffie en thee werden met iets lekkers erbij aan de grote tafel opgegeten en gedronken. Door de gladheid waren mensen ook thuis gebleven die misten we natuurlijk. We kregen van hen wel een app of mail met goede wensen. Eerder dan 17 uur gingen we opruimen omdat er geen bezoekers meer waren. De extra opruimhulp zetten hun schouders eronder en nadat alles in de vrachtwagen opgetast lag werd dat ook gelijk allemaal weer uitgeladen in de opslagruimte. Binnenkort gaat dat gesorteerd worden en wachten veel spullen op het volgende rommelmoment. Dank aan alle 40 vrijwilligers en bezoekers. De Kerst-Rommelmarkt bracht bruto het mooie bedrag van € 2045,- bij elkaar.   Het overige groen ging voor hergebruik naar het oude gemeentehuis in Strijen.
Er zijn heel veel nieuwe puzzels, mocht iemand een puzzel nodig hebben, vraag erom. Cranberrycompote en jam is er ook nog dus heb je iets nodig bericht elfjesnel@gmail.com om ophalen af te spreken.
Data Rommelmomenten in 2023: Voorjaar 13 mei 9-13 uur, Najaar 9 september 9-13 uur, Winter 11 november 9-12 uur en Kerst 15 december 14-17 uur.                                                Ophaalochtend 31 maart en 28 april, aanmelden spullen tot één dag voor de ophaaldag via telefoon 676 1430 of 676 7188. We kunnen geen meubelen aannemen. Wel kleingoed als spiegel, kapstok ed.  lampen, huishoudelijke apparatuur, koelkast, speelgoed, tuinspullen, huishoudtextiel, babyspullen, kleding, schoeisel, potten, pannen, serviesgoed, vazen etc. Graag alles schoon, compleet en heel a.u.b verpakt in een doos.
Aanvulling van de Rommelmarkt Commissie is van harte welkom. Volgend jaar open we 50 jaar te rommelen in Maasdam! Is het iets voor jou om mee te denken hoe we dat vorm kunnen geven en je in te zetten voor dit energie leverende stukje praktisch kerkenwerk? Informatie geven we je graag! Enthousiast? Meld je aan bij Cobi of Elly. Informatie:https://maasdam.protestantsekerk.net of https://www.facebook.com/marktmaasdam